Cloud lokaal omgeving - DentalRules

Cloud lokaal omgeving

“80% van de softwareleveranciers is vanaf 2020 volledig Cloud-based.”

DentalRules kenmerkt zich door constante doorontwikkeling en vernieuwing. Hopelijk zult u begrijpen dat DentalRules in deze Cloud-based trend meegaat. Om u een goed beeld te geven van de vernieuwingen en de beweegredenen hebben wij dit document voor u opgesteld.

Op praktijken waar men werkt met DentalRules, zal men moeten ‘overstappen’ naar portal.dentalrules.jouwtestwebsite.nl. Dit is volledig in de Cloud opgeslagen, wat inhoudt dat u alleen toegang tot ons systeem heeft wanneer u over een internetverbinding beschikt.

1. Niets wordt meer opgeslagen op de server van de praktijk.

Dit is voor velen van u een grote verandering en iets wat soms ook wat angst oproept. Maar zoals in de titel van dit artikel te lezen is, zal 80% van de softwareleveranciers zo gaan werken.

De redenen hiervoor zijn als volgt:
1.1 Beveiliging & Back-ups
1.2 Snelheid van het programma

1.1. Beveiliging & Back-ups:

Op dit moment bent u afhankelijk van de beheerder van de server voor de veiligheid van uw data, dit geldt ook voor de veiligheid van de verschillende programma’s die hierop draaien. Maar beveiliging is ook de fysieke veiligheid, denk hierbij aan een brand die ontstaat of wanneer er water ergens overheen valt.

Wij slaan alles op bij een externe partij (Vimexx). Hun kernwerkzaamheid is het beveiligen van data, op deze manier kunnen wij u de hoogste garantie van beveiliging en zekerheid bieden. Zij maken namelijk op twee verschillende databases back-ups van uw data, zodat dit in elke situatie te allen tijde is gewaarborgd.

Verder kunt u nadenken over het volgende voorbeeld: uw geld ligt bij de bank en wordt ook door hen opgeslagen en beveiligd. Wanneer u de bank binnenloopt, kunt u ook niet direct fysiek bij uw geld. Hetzelfde zal steeds meer gaan gebeuren met uw data, het wordt opgeslagen en beveiligd bij partijen die u hierbij vertrouwt. Toch kunt u wel te allen tijde bij uw data, net zoals u met een app op uw telefoon kunt inloggen bij de bank.

1.2 Snelheid van het programma:

Op dit moment is de snelheid van ons programma afhankelijk van factoren zoals het (beschikbare) werkgeheugen van uw computer, de snelheid van de server en het aantal (openstaande) programma’s op uw computer. Dit betekent dat bepaalde functionaliteiten die meer geheugen vragen van uw computer/server vertragend kunnen werken voor ons programma. Zo kunnen deze in de loop van de tijd invloed hebben op de snelheid van bijvoorbeeld uw patiëntprogramma. Dit betekent dat u op een gegeven moment een snellere server zou moeten aanschaffen, waarbij deze wijzigingen uiteindelijk weer veel tijd en geld kosten.

In de vernieuwde variatie waar alles bij ons op de server draait, heeft u hier geen last van. Zo wordt alles door onze server bewerkstelligd. Dit betekent dat wanneer u ergens op klikt, u alleen nog afhankelijk bent van uw internetsnelheid en de snelheid van ons programma. Wat betreft de internetsnelheid vraagt ons programma dusdanig weinig dat u hier nooit problemen mee zult ervaren. Verder is onze server dusdanig geavanceerd dat deze altijd snel en optimaal zal werken.

2. Veranderingen in de lay-out

In de huidige omgeving is het scherm niet volledig gevuld. Dit reageert minder goed op de weergave van bijvoorbeeld een mobiele telefoon of tablet. Ook kan de grootte van afbeeldingen en van bepaalde typen weergaves van invloed zijn op de hoeveelheid (werk)geheugen die wordt gebruikt.

In de Cloudomgeving wordt het gehele scherm op elk apparaat maximaal benut. De nieuwe omgeving ziet er veel moderner uit en wij zijn alleen nog maar afhankelijk van uw internetsnelheid.

3. Minder probleem (bug) gevoelig & sneller problemen oplossen

Allereerst zijn wij in de huidige situatie gedeeltelijk afhankelijk van uw server. Elke server werkt iets anders, waardoor er dus bij u problemen (bugs) kunnen ontstaan waar niemand anders last van heeft. Dit betekent dat wij dan moeten bellen met uw ICT-bedrijf dat ons dan toegang moet geven, zodat wij kunnen kijken waar het aan ligt. Zoals u begrijpt is dit voor u zeer storend, omdat dit niet altijd per direct opgelost kan worden en u dus ophoudt in de dagelijkse werkzaamheden. Voor ons is dit ook tijdrovend en frustrerend, omdat wij u het liefst probleemloos willen laten werken.
In de nieuwe situatie kan het niet voorkomen dat één iemand een bug heeft en de rest niet. Wij kunnen om deze reden veel gemakkelijker en met minder storingen updates doorvoeren. Verder staan de updates automatisch doorgevoerd, zonder dat deze eerst ingeladen hoeven worden op uw server. Tenslotte krijgen wij een melding bij elke foutmelding die u te zien krijgt. Dit betekent dus dat wanneer u een supportvraag bij ons doorgeeft vanwege een foutmelding, de kans groot is dat onze programmeurs hem al gezien hebben en deze soms al aan het verhelpen zijn.

4. Meer mogelijkheden die ontwikkeld kunnen worden

Zoals u begrijpt staat de wereld van programmatuur verre van stil. Er worden steeds meer mogelijkheden gecreëerd waarmee kan worden gewerkt. De mogelijkheden die gerealiseerd kunnen worden met programmeertalen die gericht zijn op Cloud zijn vele malen uitgebreider. Zoals eerder is beschreven, zijn wij nu niet meer afhankelijk van de snelheid van uw server.

5. Koppelingen met (externe) programma’s

In de huidige situatie moeten bestaande programma’s die lokaal op de server staan, op locatie aan ons systeem gekoppeld worden. Dit kost veel tijd en geld, omdat dit per locatie soms anders geprogrammeerd kan zijn. Verder, zoals eerder omschreven, hebben veel programma’s er al voor gekozen naar de Cloud te gaan. Dit betekent dat wij alleen optimaal met hen kunnen koppelen en testen als onze omgeving ook volledig in de Cloud draait.

Wij willen een zo compleet mogelijk pakket aanbieden. Maar beseffen ook dat wij niet alles zelf moeten ontwikkelen, denk bijvoorbeeld aan salarisverwerkingsprogramma’s. De complexiteit die hiermee gemoeid is en de hoeveelheid programmeertijd die zij er al aan besteed hebben, maken dit inefficiënt. Toch willen wij voor u de handelingen zoveel mogelijk beperken, dus willen wij hier zeker mee koppelen. U moet zich realiseren dat wij ‘getoetst’ worden door dit soort organisaties en zij moeten weer akkoord geven op de betreffende koppeling. Zo wordt de kwaliteit van onze programmatuur beoordeeld en wordt er dus gekeken of wij nieuwe technieken gebruiken. Zodoende is de overgang naar de Cloud in dit opzicht voor ons ook noodzakelijk.

Mogelijk kan het bovenstaande vragen bij u oproepen. Wij staan u graag te woord over deze onderwerpen en kunnen u voorzien van verdere verdiepende informatie, indien u hier behoefte aan heeft.

Menu