Hygiëne en infectiepreventie - DentalRules

Hygiëne en infectiepreventie

Hygiëne en Infectiepreventie protocollen zijn van groot belang voor mondzorgpraktijken en worden steeds strenger.

Het zal niet eerst de eerste keer zijn dat u leest of hoort hoe belangrijk het infectiepreventiebeleid binnen mondzorgpraktijken is. Een simpel voorbeeld is dat er tijdens recente inspecties er omtrent infectiepreventie in mondzorgpraktijken of alle medewerkers zijn/haar hepatitis-b vaccinatie heeft. Maar om te beginnen is het belangrijk dat u als tandarts, of leidinggevende het juiste voorbeeld geeft wanneer we het hebben over hygiëne; namelijk de infectiepreventieprotocollen volgen.

Wat zijn veel voorkomende fouten omtrent de infectiepreventie binnen de tandheelkunde

Als we kijken naar een zeer belangrijk protocol omtrent hygiëne in de tandartspraktijk is het gemak om even met beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een mondneusmasker onder de kin, te dragen in een niet kritische ruimte. Maar een ander hygiëne protocol in de tandartspraktijk wat zeer van groot belang is, er mag niet gegeten of gedronken in de behandelkamer.

Verder belangrijke aandachtspunten omtrent hygiëne voor u als tandarts en collega’s in de behandelkamer

Het hygiëne protocol hoe te werken in de behandelkamer is van bijzonder groot belang om op enige regelmaat tijdens een overleg terug te laten komen. Moet u apparatuur vervangen denk na over: Zijn het toetsenbord en muis in de spatzone afgedekt zodat dit makkelijk gereinigd kan worden? Zijn er handsfree kranen en dispensers met zeep/ of handdesinfectans? Dit zijn zaken die u snel kunt optimaliseren binnen uw praktijk.

Een ander belangrijk onderdeel wanneer we het hebben over infectiepreventie voor mondzorgpraktijken is dat u als tandarts verantwoordelijk voor de hygiëne van de materialen waarmee u werkt.

Er moet een hygiëne protocol opgesteld worden in de tandartspraktijk voor het structurele voorraadbeheer met daarin aangegeven hoe vorm wordt gegeven aan de borging van dit protocol, wie hiervoor verantwoordelijk is en wie daarbij uitvoering geeft. Dit voorkomt het aantreffen van tandheelkundige materialen waarvan de expiratiedatum is verlopen wat kan resulteren in incidenten. Concluderend een goed infectiepreventiebeleid en boring hiervan is van zeer groot belang.

Dit is ook waar wij als DentalRules, wanneer het gaat over infectiepreventie voor mondzorgpraktijken, kunnen ontzorgen; u de juiste handvaten geven om een strak infectiepreventiebeleid op te zetten en te controleren, zodat u als tandarts en uw collega’s werken volgens de hygiëne standaarden. Dit doen wij doormiddel van strakke protocollen en periodieke- en dagtaken die in ons systeem een melding geven wanneer zaken moeten gebeuren. Met DentalRules heeft u geen onduidelijkheid over het infectiepreventiebeleid in uw praktijk. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Wat vinden wij belangrijk?

Klanttevredenheid

Wij vinden het belangrijk dat de software u ook echt helpt.

Hoogste kwaliteit

Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Uw feedback

Wij gebruiken uw feedback om ons systeem te verbeteren.

Zekerheid

U kunt gerust zijn dat alles op orde is.

Wat bieden wij onze klanten?

Interim Praktijkmanagement

Ondersteuning van een ervaren praktijkmanager bij u in de praktijk.

ISO-9001/HKZ-certificering

Patiëntenquête

Voor de KRT-punten en gekoppeld aan uw medewerkers.

Video’s

Uitlegvideo’s over nieuwe wet- en regelgeving.
Menu