Neem een kijkje bij KTA Amersfoort in combinatie met DentalRules

KTA Amersfoort

KTA Amersfoort
Tandarts & Praktijkeigenaar

Een kijkje in de praktijk van Kliniek voor Tandheelkunde Amersfoort

KTA Amersfoort is een groepspraktijk waar meerdere disciplines worden aangeboden. Deze kliniek staat bekend om haar persoonlijke aandacht voor de patiënt. Individuele aandacht staat hoog in het vaandel. Het is een groepspraktijk waar verschillende tandheelkundigen hun eigen behandelgroep hebben. Binnen de praktijk worden ook dezelfde protocollen gehanteerd. DentalRules kwam voor de medewerkers als een uitkomst.

Uren spitten door de administratiekasten is dankzij DentalRules verleden tijd.”

Niet alleen tandartsprotocollen, maar ”Eén plek voor alles!”

“Het systeem van DentalRules is eenduidig, waarbij veel verschillende, administratieve noodzakelijkheden gebundeld worden. Op deze plek kan letterlijk alles gevonden worden”, aldus tandarts en praktijkeigenaar Renate Hoekstra. De eerste keer dat het team van DentalRules het systeem presenteerde bij KTA Amersfoort, begon Renate opgetogen te klappen. “Ik vond het ver ontwikkelde systeem zo geweldig dat ik dacht: dit moeten we gewoon doen!”

Met de tijd mee

Tegenwoordig werkt alles en iedereen digitaal. Renate: “Voor DentalRules werkten wij een klein deel digitaal, maar het grootste deel analoog. Alles stond in verschillende mappen op honderdduizend verschillende plekken. Nu staat alles in één systeem, waardoor documenten eenvoudig vindbaar zijn. Voorheen was het zoeken als je iets nodig had. Van uren spitten door de administratiekasten tot uiteenlopende mapjes op de computer.”

Veelomvattend systeem

De praktijk gebruikt DentalRules momenteel drie maanden, maar nog niet voor de volle honderd procent. “Het systeem is zo uitgebreid dat het meer toepassingen heeft dan wij wensen te gebruiken,” vertelt Renate. Waar de medewerkers dagelijks en veelvuldig gebruik van maken, zijn de dagtaken, calamiteitsvermeldingen en de onderhoudsfile. Renate: “De gehele praktijk gebruikt het systeem dus eigenlijk voor primaire werkzaamheden, we moeten nog even wennen aan het grote aantal mogelijkheden dat het systeem biedt.”

Aanrader?

“Jazeker! Het is een fijn managementsysteem waarin veel zaken gebundeld kunnen worden en overzichtelijk naast elkaar staan. Wij bouwen langzaam uit in gebruik.” Of KTA Amersfoort nog zonder DentalRules kan? “Natuurlijk, maar onze werkzaamheden zijn stukken makkelijker geworden met het systeem.”

Menu