Tandartsenpraktijk De Kiezel

Kira Schouten
Praktijkmanager

Een kijkje in tandartsenpraktijk De Kiezel

De Kiezel is meer dan alleen een centrum voor tandheelkunde: patiënten kunnen er ook terecht voor huidverbetering met PRP en botoxbehandelingen. De Noord-Hollandse tandartsenpraktijk is een verwijspraktijk voor implantologie. Praktijkmanager Kira Schouten werkt al een tijdje met DentalRules.

Iedereen binnen mijn netwerk is enthousiast over DentalRules, zelfs de mensen die eerst kritisch waren.”

Voordelen

De overstap naar DentalRules zag praktijkmanager Kira Schouten eerst somber in: “Alles zelf in een programma zetten, dat zag ik niet zitten. Het handmatig instellen zou mij dagen, zo niet weken kosten. Toen ik hoorde dat DentalRules dit zou doen, was ik over de streep. Ideaal.” Inmiddels is het systeem al enige tijd geïntegreerd binnen de praktijk. Kira ervaart het systeem nu als een aanwinst: “Het herinnert mij bijvoorbeeld aan onderhoud van een apparaat. Het traint medewerkers en nog veel meer.”

Gebruiksvriendelijk kwaliteitssysteem

“Omdat wij ISO-gecertificeerd zijn, hebben wij in het verleden een systeem aangeschaft. Een collega heeft het destijds ingericht. Wat voor haar logisch was, was ingewikkeld voor de rest van de medewerkers. Het was lastig om protocollen, richtlijnen en formulieren terug te vinden. Met DentalRules hebben we nu een makkelijk kwaliteitssysteem dat perfect op maat is.”

Naadloze integratie van DentalRules

Als praktijkmanager werkt Kira met DentalRules, waardoor ze naar eigen zeggen ‘het hoofd vrij heeft voor andere dingen’. Het systeem herinnert Kira en haar collega’s aan simpele taken, zoals dagelijkse aftekenlijsten en schoonmaken, maar ook aan grote onderhoudsbeurten van apparatuur binnen de praktijk. Het systeem is ontworpen om de gebruiker te ontlasten. “Alles staat nu gedocumenteerd, daar is de inspectie ook blij mee.” Het systeem bevordert de samenwerking binnen het bedrijf. “Normaliter krijg ik pas na twee weken te horen dat er wat mis is met een apparaat. DentalRules zorgt ervoor dat ik storingen direct zie, waardoor ik meteen actie kan ondernemen. Het lijkt heel simpel, maar het is zo effectief.”

Het praktijkmanagersnetwerk is enthousiast

“Dit was er nog niet in Tandheelkundig Nederland. Wij hadden nog nooit een product dat het voor ons zo makkelijk maakt om zaken terug te vinden en te leren aan al ons personeel. Tandarts, assistent, receptioniste, iedereen is altijd geïnformeerd. Van protocollen tot trainingen, DentalRules ontzorgt.”

Menu