Informatie over het Protocol koortslip tandarts | DentalRules

Koortslip Tandarts

Als tandarts heeft u rekening te houden met verschillende protocollen en richtlijnen. Alles in het kader van de veiligheid en gezondheid van de patiënt. Wat doet u bijvoorbeeld wanneer uw patiënt meldt dat hij/zij een koortslip heeft? Het antwoord op deze vraag vindt u in het protocol koortslip tandarts. Tussen alle ordners en documentatie die u als tandarts heeft, bent u overigens wel even bezig om deze te vinden. Met het kwaliteitsmanagementsysteem van DentalRules heeft u alle protocollen binnen no-time tot uw beschikking en houdt u meer tijd over voor hetgeen u passie voor heeft; uw patiënten een stralend gebit geven.

Voor een koortslip bij de tandarts vindt u bijvoorbeeld de volgende informatie in DentalRules.

Wat is een koortslip?

Een koortslip kenmerkt zich door blaasjes op of naast de lippen. De blaasjes zijn vaak pijnlijk en/of ze jeuken. Koortslip wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Eenmaal besmet komt men hier niet meer vanaf, maar dit hoeft niet te betekenen dat men er langdurig last van zal ondervinden. Een op de drie volwassenen draagt het virus met zich mee in de zenuwcellen van de huid. Bij sommige mensen komt een koortslip regelmatig terug, terwijl het bij anderen om een eenmalig voorval gaat. Door een verminderde weerstand of blootstelling aan zonlicht kan het virus weer geactiveerd worden.

Het virus bevindt zich in het vocht uit de blaasjes wanneer het virus actief is. Wanneer deze blaasjes openbreken kan het virus worden overdragen via de handen of door te kussen of knuffelen.

Een koortslip is niet gevaarlijk, de blaasjes verdwijnen doorgaans vanzelf binnen 10 dagen. Wel kan bij het overbrengen van het virus op het oog een ernstige oogontsteking ontstaan welke tot schade kan leiden. Bovendien is het herpesvirus extreem besmettelijk, wat het belang van een goed protocol voor tandartsen belangrijk maakt.

Protocol koortslip tandarts

Wilt een van uw patiënten een afspraak maken, maar heeft hij/zij last van een koortslip? Als tandarts kunt u in dit geval gewoon behandelen, omdat er ten alle tijden zorgvuldig wordt omgegaan met de hygiëne van patiënten. Als tandarts draagt u altijd handschoenen, waardoor u niet direct in contact staat met de patiënt en er voor u geen risico is op besmetting. Bovendien steriliseert u de materialen die u gebruikt heeft na iedere behandeling. Hiermee voorkomt u bij andere patiënten een koortslip na het tandartsbezoek en respecteert u de veiligheid en hygiëne van alle patiënten.

Contact DentalRules

Wilt u het protocol koortslip tandarts en alle andere protocollen ook graag online op een rij hebben? Dit is maar een van de weinige diensten die het kwaliteitsmanagementsysteem van DentalRules voor u vergemakkelijkt. Wilt u met eigen ogen zien wat het systeem allemaal kan betekenen voor uw praktijk? Maak hier een afspraak voor een gratis demo of bel naar +31 36 525 1976. U kunt ook mailen naar info@dentalrules.nl.

Wat vinden wij belangrijk?

Klanttevredenheid

Wij vinden het belangrijk dat de software u ook echt helpt.

Hoogste kwaliteit

Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Uw feedback

Wij gebruiken uw feedback om ons systeem te verbeteren.

Zekerheid

U kunt gerust zijn dat alles op orde is.

Wat bieden wij onze klanten?

Interim Praktijkmanagement

Ondersteuning van een ervaren praktijkmanager bij u in de praktijk.

ISO-9001/HKZ-certificering

Patiëntenquête

Voor de KRT-punten en gekoppeld aan uw medewerkers.

Video’s

Uitlegvideo’s over nieuwe wet- en regelgeving.
Menu