Nieuwsbrief: Versie 1.9.5

DentalRules

Bij DentalRules hebben we niet stilgezeten. Ook deze maand hebben er weer belangrijke veranderingen plaatsgevonden binnen onze organisatie, waaronder het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en het doorvoeren van een aantal grote wijzigingen in ons systeem. Benieuwd wat er allemaal veranderd is en wat u de komende tijd van ons kan verwachten? Lees snel verder!

Er is veel aangepast aan het huidige systeem, dat zich momenteel op versie 1.9.5 bevindt. Deze versie staat in het teken van een aantal nieuwe, handige functionaliteiten.

De belangrijkste hiervan zijn:

– Het noteren van vervolgpunten bij incidentenregistratie

– Koppelen van incidenten aan een categorie

– Creëren van een evaluatieverslag bij een incident

– Filteren van incidenten op basis van status

– ‘Handleidingen’ is hernoemd naar ‘Bibliotheek’. Hierdoor is dit nu een intranet aan bestanden geworden.

 

Protocollen

– Meer Word functies! Veelvuldig werd ons gevraagd hoe de opsomming van een protocol gewijzigd kon worden.

Hiernaast een afbeelding met toelichting: 

– Het is vanaf nu mogelijk om een video toe te voegen aan een protocol. Het video icoontje wijst u vanzelf de weg.

– Protocollen worden nu ook opgeslagen in portal.dentalrules.nl. Hierdoor is het mogelijk voor medewerkers om thuis mee te kijken naar gewijzigde protocollen.

 

Taken

– Dagtaken kunnen worden gesorteerd op prioriteit. Wel zo handig!

– Dagtaken kunnen vanaf nu gearchiveerd worden.

– Dagtaken hebben categorieën gekregen, zoals ‘eenmalig’, ‘dagelijks’, of ‘wekelijks’. Deze categorieën zijn in te stellen door het type aan te geven in Taakbeheer. Hierna volgen een aantal vervolgvragen welke voor een helder overzicht van dagtaken zorgen.

 

Registers

– Het formulier voor incidentenregistratie heeft een aantal velden toegevoegd gekregen, waardoor incidenten beter geëvalueerd kunnen worden en actiepunten gemakkelijker genoteerd kunnen worden.

– De registers beschikken nu over een hoekstukkenregister. Hierin zijn alle hoekstukken van de praktijk in te voeren.

 

RI&E

Graag willen wij u verzoeken om te controleren of het RI&E stuk bij u al optimaal in werking is getreden. Hierin staan gevaarlijke stoffen weergegeven. Is dit bij u niet het geval, gaat er iets mis, of mist er informatie? Neem contact met ons op, dan gaan wij er achter aan.

 

Wat gaat de toekomst ons brengen?

Binnen nu en een maand is het ook mogelijk om de PDF protocollen in te zien op portal.dentalrules.nl. Daarnaast is het mogelijk om protocollen te wijzigen vanaf het portal. Vervolgens gaan wij verder met het ontwikkelen van de HR-module, welke de aankomende twee maanden een uitdagende testfase in gaat. Spannend!

Ten slotte terug naar de protocollen – we kunnen er maar niet mee stoppen. De afgelopen maanden hebben wij veel protocollen van onze klanten mogen ontvangen, onze dank daarvoor! Hier hebben wij veel inspiratie van gekregen. Wij hebben een selectie van de protocollen gemaakt en deze aangepast. Hieronder volgen de verschillende thema’s.

Algemeen

 • Gebruik thermodesinfector (1.0.0)
 • Werkinstructie autoclaaf (1.0.0)
 • Waterkwaliteit uit de behandelunit (1.0.0)
 • Werkinstructie thermodesinfector (1.0.0)
 • Werkinstructie ultrasoon trilbad (1.0.0)
 • Werkinstructie techniekhandstuk (1.0.0)
 • Beheer van het gebouw (1.0.0)

 

Balie

 • Antwoordapparaat (1.0.0)
 • Klantgerichtheid aan de telefoon (1.0.0)
 • Klantgerichtheid bij de receptie (1.0.0)

 

Eerste hulpmaatregelen

 • Infectie (1.0.1)
 • Bijtaccident (1.0.0)

 

Röntgen

 • Röntgen hygiëne (1.0.0)

Maar er zijn nog veel meer protocollen aangepast! Hoe zijn deze in te zien en te gebruiken?

 1. Ga naar portal.dentalrules.nl en login.
 2. Ga binnen het portaal naar Modelprotocollen
 3. Vul bovenaan de pagina in: 20 juli 2018
 4. Klik op uitvoeren
 5. Alle protocollen welke na 20 juli 2018 zijn aangepast worden weergegeven.

Voor meer informatie over het protocol is het mogelijk om hierop te klikken. Het systeem geeft dan een modelprotocol weer en de richtlijnen die eraan gekoppeld zijn. Dit modelprotocol kan toegevoegd worden aan het lokale systeem, door deze te downloaden als ZIP-bestand. Door in het lokale systeem te klikken op ‘protocol toevoegen’ is het mogelijk om dit ZIP-bestand te uploaden. Door alle velden in te vullen en op ‘toevoegen’ te klikken, wordt het protocol toegevoegd aan het lokale systeem.

Één van de opmerkingen die wij veel kregen, is dat er behoefte bestaat aan ondersteuning omtrent het inregelen van de software. En dat begrijpen we! Indien u hierbij ondersteuning wenst of het prettig zou vinden als een van onze medewerkers even met u meekijkt, dan horen wij dat graag! U kunt contact met ons opnemen via de chat in het systeem, of telefonisch via +31 36 52 51 976

Ondertussen zijn wij ook bezig met het verbeteren van onze website. En daar willen we u graag bij betrekken! Wij zijn op zoek naar klanten die graag in het kort wat over ons zouden willen zeggen. Denk hierbij aan een korte recensie van 2 à 3 zinnen. Ook zouden wij het leuk vinden om u in een interview van ongeveer 15 minuten een aantal vragen te stellen over het gebruik van onze diensten. Lijkt het u leuk om hieraan mee te werken? Laat het ons weten.

 

Last but not least; wij zijn nog altijd elke maand bezig met het geven van trainingen aan personeel van verscheidene praktijken door heel

Nederland. Zo ook bij Bakker, Tandheelkunde & Orthodontie in Raalte!

DentalRules blog

Vorig bericht
De nieuwe AVG wetgeving
Volgend bericht
Pincodes, periodieke taken en andere technische updates
Menu