Personeelszaken | Digitale oplossing Tandartspraktijken | DentalRules

Personeelszaken en planning

Personeelszaken en planning op orde

Voor de werkgever is het van groot belang om de personeelszaken op orde te hebben. U bent er namelijk aansprakelijk voor dat alle zaken op orde zijn en dat deze zaken op tijd uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er binnen de tandheelkunde een aantal uitzonderingen. Zo dient u een background check te doen, moet (bijna) iedereen binnen uw praktijk een vaccinatie hebben en moeten prikincidenten geregistreerd worden in het personeelsdossier van de desbetreffende medewerker.

Wanneer u kijkt naar de planning moet u niet alleen genoeg mensen hebben, maar ook de juiste functiebezetting in de kamer.

  Klik de afbeelding om te vergroten.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Het personeelsdossier geeft u een melding wanneer er zaken incompleet zijn, of wanneer deze actie vereisen. Denk hierbij aan ‘Deze medewerker moet zijn hepatitis-b vaccinatie nog inleveren.’ of ‘Het contract van deze medewerker gaat verlopen.’.
U maakt een volledig personeelsrooster in ons programma. Hierin geeft u aan op welke tijdsblokken en per kamer welke functies u aanwezig wilt hebben. Wanneer er gaten in het rooster ontstaan worden deze blokken rood van kleur, zodat u in één oogopslag kunt zien waar er een persoon ontbreekt.

U heeft er ten alle tijden, vanuit één overzichtelijk dashboard, inzicht op of alle afspraken worden nagekomen en of alles conform wet- en regelgeving wordt gedaan. Al uw collega’s kunnen alle informatie voor iedereen binnen uw praktijk inzien. Dit is inzichtelijk vanaf elke computer, tablet en telefoon. Zo kunt u als verantwoordelijke met een gerust hart focussen op hetgeen wat echt belangrijk is: goede zorg voor de patiënt.

Menu